Minimalismipelistä inspiroituneena

Yksi bloggaaja-idoleistani, Kokonainen Elämä Edessä -blogin Aino, pelasi marraskuussa minimalismipeliä. Seurasin sitä suurella mielenkiinnolla - todella haastava peli!

Sain oivan mahdollisuuden aloittaa turhan tavaran vähentämisen harjoittelun Thaimaan-reissun jälkiä järjestellessä. Matkan ajaksi olin tyhjentänyt vieraita varten vaatekaappia ja vienyt suuren osan käyttövaatteistani vintille. Kun raahasin kahta painavaa jätesäkkiä vintiltä havahduin siihen, kuinka paljon vaatteita oikein omistankaan. Positiivista on tietysti se, että suurin osa vaatteistani mahtuu vain kolmelle hyllylle, mutta toisaalta on karmaisevaa, miten paljon vaatteita olen saanut näin pieneen tilaan mahdutettua! (Kuvitellen, ettei minulla ole paljoa.) Puolustuspuheenvuorona voin sanoa, että suurin osa vaatteista on useamman vuoden vanhoja, siellä on ihan 10-15 vuotta vanhojakin. Ja viimeiset tulokkaat olen pelastanut muiden poisheittämisiltä tai ostanut kirppikseltä. En aio lähteä vähentämään suurinta osaa, sillä haluan käyttää olemassa olevat tavarat loppuun. 

 
vaate7.jpg
vaate2.jpg
 

Kahteen jätesäkkiin ja kolmelle hyllylle mahtui:
10 kotipaitaa (sis. bändi, tapahtuma, ym. -paidat)
5 yöpaitaa, 2 yöhousut
3 kotihousut
7 tunikaa/mekkoa
12 neuletta/collegea/villapaitaa
4 hametta
4 farkut
5 muut housut
7 pitkähihaista trikoopaitaa
15 toppia/t-paitaa
Eli yhteensä 74 vaatekappaletta.

Lisäksi minulla on n. 20 vaatekappaletta erillisessä henkarikaapissa (mekkoja, jakkuja, tunikoita) sekä hävettävän iso määrä takkeja (joista suurta osaa en käytä) ja muutama juhlavaate vielä eri kaapissa. Ja rehti pinollinen urheiluvaatteita ulko- ja sisäkäyttöön. Ja itse asiassa vielä likapyykissä matkalla mukana olleet vaatteet, varmaan n. 20-30 kipaletta vielä sielläkin. Ja tietysti alusvaatteet, sukat, sukkahousut ja uimapuvut. Ja muistuipa mieleeni vielä tuolta hattuhyllyltä huivit, hatut ja hanskat. Huh, en ehkä halua edes tietää vaatteiden ja asusteiden kokonaismäärää!

Päätin aloittaa pelin - kolmasosa, eli 24 vaatekappaletta, saa lähteä. Annoin itselleni luvan aloittaa heittämällä pois kolmasosan verran jätesäkeissä olleesta vaatemäärästä. (Jos olisin päättänyt heivata kaikista vaatteistani kolmasosan, luku olisi ollut paljon isompi). Ja myönnetään, pyöristin luvun alaspäin, sen verran hankalaa oli minun luonteellani saada tuo 24 vaatetta kasaan. Lisäksi olin jo ennen matkaa kasannut yhden kassillisen kiertoon lähteviä vaatteita, sieltä löytyi 11 vaatekappaletta, yhteensä lähti 35 vaatetta. Jään siis todella kauas Ainon minimalismipelin 465 tavarasta, mutta ehkä ahkerimmat lukijat jo tietävätkin, että mottoni on lähteä liikkeelle yksi teko kerrallaan ja jos kaikki tekisivät vähän, niin...

 
vaate3.jpg
vaate6.jpg
 

Useimmiten vien tavarat ja vaatteet Kierrätyskeskukseen, jossa materiaaleja hyödynnetään laajasti, esim. hyvät vetoketjut otetaan talteen, vaikka tavara/vaate olisi muuten huonokuntoinen. (Edit: Tähän ei aina ole resursseja, kts seuraava kirjoitukseni). Olen itsekin "Kierärin" asiakas, vapaaehtoinen sekä työn puolesta tehnyt yhteistyötä heidän kanssaan, joten heidät koen luotettavana tahona. Huonokuntoisemmat vaatteet olen alkanut viemään Recciin, koska heidän kauttaan ne menevät hyötykäyttöön. Tällä kertaa päätin lahjoittaa vaatteet hyvään tarkoitukseen, vien ne Emmaukselle tai SPR:n Konttiin. Muutaman todella hyväkuntoisen vaatteen yritän itse myydä.